Hercules schopt het tot finale om landskampioenschap

TERBORG – Het jeugdteam van Hercules heeft zaterdag een finaleplek binnengesleept om het nationaal kampioenschap tafeltennis. In Berkel en Rodenrijs waren vier punten genoeg om Combilo TOGB te verslaan over twee wedstrijden. Bij 5-4 werd de wedstrijd beëindigd. In Terborg won Hercules de eerste wedstrijd vorige week met 7-3.

Daan Sanders was wederom de grote man aan Terborgse kant met drie overwinningen. Hij won samen met tweelingbroer Aron ook het dubbelspel. Daarmee was de koek op qua punten voor Hercules, maar dat mocht de pret niet drukken: De finale was immers een feit. En dat werd uitbundig gevierd door zowel de spelers als de fanatieke aanhang die de reis naar Berkel en Rodenrijs hadden meegemaakt. Het bleef dan ook nog lang onrustig in Zuid-Holland.

Hemelvaartsdag Hilversum

In de finale spelen Daan en Aron Sanders en Evi ten Have tegen Smash’70 uit Hattem dat in de andere halve finale makkelijk won van Tempo-Team uit Amsterdam In de reguliere competitie won Hercules thuis overigens met 6-4 van Smash.

De finale – één allesbeslissende wedstrijd – staat gepland voor Hemelvaartsdag, 26 mei, op neutraal terrein, in Hilversum. Dan worden daar ook de finales om het landskampioenschap gespeeld in de heren- en dameseredivisie. Het aanvangstijdstip is nog niet bekend.

Meer nieuws:

Hoofdsponsor: