Hercules gaf kleur aan finale om jeugd landskampioenschap

Zoals in het vorige artikel al te lezen was, was de strijd om de landstitel voor de jeugd een echte mooie finale op hoog niveau. Hercules uit Terborg zorgde hiervoor, door tegen het licht favoriete Smash ’70 furieus te starten met 2 winstpartijen en in het vervolg zo goed als gelijkwaardig te blijven.

De tweeling Daan en Aron Sanders zorgden voor die 2-0 voorsprong door de nummers 3 respectievelijk 2 (Chris Verwoert en Kaj Ronde) van Smash ’70 te kloppen. Dat Smash ’70 kopman Brent Ronde daarna voor het aansluitpunt zorgde tegen een prima tegenstand biedende Evi ten Have zal zijn ingecalculeerd.

Dat vervolgens het cruciale dubbelspel werd verloren door Hercules was een bittere pil, die zeker niet was ingecalculeerd. Die teleurstelling werd nog eens versterkt doordat Aron en Daan het daarna niet redden tegen Chris en Brent.

Uiteraard gaf Hercules zich nog niet gewonnen en volgden er nog 2 prachtige partijen tussen Evi-Kaj en Aron-Brent. Omdat die beide uiteindelijk ook naar Smash gingen, was de finale beslist en ging Smash met de landstitel aan de haal.

Maar hulde aan Hercules, dat de finale veel kleur gaf, een erg hoog niveau haalde en trots mag zijn op een zeer verdiende zilveren medaille.

Hopelijk krijgt Hercules als bonus een plaats in de 3e divisie van de bond (Aangenomen dan Smash ’70 een plaats in de 2e divisie krijgt).

Meer nieuws:

Hoofdsponsor: